MENU

Soorten Planten 

Monstera deliciosa

De Monstera Deliciosa ook wel gatenplant genoemd vanwege de vele gaten in het blad. De Monstera komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Midden-Amerika. Deze trendy plant die ook nog eens heel gezond is. Met zijn grote groene bladeren zuivert hij namelijk de lucht.  Door zijn robuuste uitstraling is deze plant een ware eye – catcher in u huis.  

Aloë vera

Aloë vera (Aloe vera) is een succulent uit de affodilfamilie (Asphodelaceae
De Aloë Vera komt van oorsprong uit het Caribische gebied en landen in Afrika. Het is een vetplant met gerafelde groenblauwe bladeren welke aan de basis staan van de krans waarin de plant groeit. De bladeren lopen staan wijd en monden uit in scherpe punten. De Aloë Vera staat vooral bekend om de helende werking uit het sap van de bladeren.
Je kunt Aloë Vera op standplaats van half schaduw tot volle zon zetten. De kamerplant kan dan ook direct zonlicht verdragen. Pas echter op dat je de plant na aankoop niet direct in de volle zon plaatst. Laat de woonplant eerst een paar dagen acclimatiseren op een standplaats met half schaduw.

Beaucarnea Recurvata

De Beaucarnea Recurvata of Nolina Recurvata is afkomstig uit Mexico en omstreken. Deze robuuste stam en verdikking bij de knolvormige voet lijkt ook een olifantenpoot. Dit is ook de reden dat deze kamerplanten in Nederland bekend staat als Olifantenpoot. In het buitenland staat de plant bekend als Pony Tail. 
De Beaucarnea slaat water op in de stam. Daarom heeft de kamerplant maar weinig water nodig. Geef pas water indien de grond droog aanvoelt. Het zal opvallen dat het opdrogen in de winter langer duurt, geef daarom minder vaak water in de winter. Enkele weken droogte in de winter is geen probleem.

Cycas revoluta

Familie van de Cycadaceae
De Cycas revoluta (valse sagopalm) of vredespalm  is werkelijk oeroud en de plant kan op zich ook erg oud worden. Hij gaat mits de goede verzorging een heel mensenleven mee. De Cycas revoluta maakt lange bladeren aan die zich vanaf het begin ontvouwen zoals bij een varen. De bladeren kunnen tot 2 meter lang worden en de plant zelf tot 3 meter, met vele zijscheuten. Hij is niet winterhard, en moet bij de eerste vorst reeds naar binnen gehaald worden. Zorg voor een grote kuip waar hij naar hartelust wortels kan aanmaken. De bladeren worden bruin als je ze vaak met de handen aanraakt.  

Pachypodium lamerei

Nederlandse naam: Madagascarpalm 
Familie: Apocynaceae
Standplaats: Verlangt veel zonlicht Verdraagt korte periodes met minder licht.
Water: Tamelijk droog houden. Alleen in de groeiperiode regelmatig wat water geven. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen

Hier kan je ons vinden